Jouw auto geschikt voor autogas?

  • Bespaar meer dan € 1.000 per jaar

  • Korting op wegenbelasting

  • Voor 95% van alle auto’s mogelijk

  • Al vanaf 12.000 km per jaar interessant

Alle geschikte modellen

Voordeliger autorijden op autogas?

Besparingscalculator

 

LPG prijs

De lpg prijs is aanzienlijk lager dan de prijs van een liter bezine en zelfs goedkoper dan diesel. Niet voor niets zijn er dan ook meer dan 100.000 mensen die in een auto op autogas rijden. In de meeste gevallen betaal je voor auto's op lpg wel meer wegenbelasting dan voor benzineauto's. Rij je meer dan 12.000 km per jaar? Dan is het al voordeliger om je auto om te bouwen naar autogas. Daarnaast heb je met 1 tankbeurt de hogere wegenbelasting alweer terugverdient. De lpg prijs is namelijk zo laag dat je de installatie én wegenbelasting snel terugverdiend. 

Duurzamer dan benzine of diesel

Een dieselauto, met dezelfde prestaties als een auto op autogas, heeft een duurdere motor met grotere cilinderinhoud nodig. Daarnaast is zowel de BPM, als de accijns op dieselauto’s de laatste jaren flink verhoogd. Dit maakt lpg nog aantrekkelijker! Ook vormen de steeds strengere milieuvoorschriften voor auto’s op autogas geen enkel probleem. Voor dieselauto's zijn extra voorzieningen, zoals roetfilters noodzakelijk. Dit brengt de nodige kosten met zich mee.

Duurzamer op de lange termijn

Automobilisten die op autogas willen rijden, hebben een ruime keus. Veel benzineauto’s kunnen namelijk op autogas rijden. Tevens zijn coupes, cabrio’s en automaten meestal niet leverbaar in dieseluitvoering. Autogassystemen kunnen wel in coupes, cabrio's en automaten! Lpg is daarentegen meestal alleen leverbaar voor de meest populaire automodellen.

LPG prijs

Wereldwijd gebruikt door gemeentes en de prive sector

Ook gebruikt in: politiewagens, ambulances, raceauto's en taxi's