Waarom het alternatief

Zit je veel op de weg, dan is autogas beslist een prima brandstof. Alleen al vanwege de lage literprijs. Autogas is een prima vervanger van diesel. Waarom?

  • het lagere verbruik van diesel weegt niet op tegen de aanzienlijk lagere prijs van autogas
  • een auto met autogassysteem kost een stuk minder dan een vergelijkbare auto in dieseluitvoering

Duurzamer dan benzine of diesel

Een dieselauto met dezelfde prestaties als een auto op autogas, heeft een – duurdere – motor met grotere cilinder-inhoud nodig. Daarnaast is zowel de BPM op dieselauto’s als de accijns op diesel de laatste jaren flink verhoogd. Ook zijn de steeds strengere milieuvoorschriften voor auto’s op autogas geen enkel probleem, terwijl voor diesel extra voorzieningen zoals roetfilters noodzakelijk zijn. Dit brengt opnieuw de nodige kosten met zich mee en dus op termijn een hogere prijs. Dat betekent voor rijders met een auto van de zaak weer een extra fiscale bijtelling.

Goedkoper voor de portemonnee

Automobilisten die op autogas willen rijden hebben een ruime keus; veel benzineauto’s kunnen op autogas rijden. Ook coupés cabrio’s en automaten, die meestal niet in dieseluitvoering leverbaar zijn. Wel is het zo dat autogassystemen meestal alleen leverbaar zijn voor de meest populaire modellen.

Duurzamer op de lange termijn

Automobilisten die op autogas willen rijden hebben een ruime keus, veel benzineauto’s kunnen op autogas rijden. Ook coupés, cabrio’s en automaten, die meestal niet in dieseluitvoering leverbaar zijn. Wel is het zo dat autogassystemen meestal alleen leverbaar zijn voor de meest populaire modellen.

Bereken nu uw voordeel bij rijden op autogas.

  • Minder schadelijke uitstoot
  • Duurzamer op lange termijn
  • Voordeliger vanaf 12000 km per jaar
  • Net zo veilig als brandstof
  • Meer dan 2500 tankstations