LPG prijs

De lpg prijs verandert net als bij benzine en diesel bijna iedere dag. Dit heeft te maken met de constante verandering in de vraag en het aanbod op de markt. Natuurlijk heb je hier zelf geen invloed op, maar is het wel goed om te weten hoe de prijs tot stand komt. Wij leggen je hier alles uit over de lpg prijs en de verhouding met benzine en diesel.

Actuele LPG prijs

Er zijn verschillende website die de adviesprijzen van zowel lpg, benzine en diesel bijhouden. Hierbij kijken ze naar de prijs van de grootste 5 grootste maatschappijen (Shell, BP, Total, Texaco en Esso). Wil je de prijzen graag vergelijken klik dan op onderstaande logo’s!

LPG prijs aan de pomp.

Adviesprijzen komen nooit overeen met de prijs die jij uiteindelijk betaalt aan de pomp. De lpg prijs is daar vaak aanzienlijk lager. In de meeste gevallen scheelt het al snel €0,10 tot soms wel €0,20 met de adviesprijs.

Onderstaande prijzen zijn van maandag 18 juni 2018 bron: CBS

LPG € 0,68 per liter
Diesel € 1,36 per liter
Benzine € 1,66 per liter

Texaco

lpg prijs

Total

Esso

Shell

BP

Accijns op LPG

Over iedere brandstof in Nederland wordt accijns geheven, dit is per brandstof anders. Voor benzine is de accijns € 0,78, voor diesel € 0,49 en voor lpg is het € 0,19 per liter bij een mix van 60% propaan en 40% butaan. Dit zorgt direct voor het grote verschil in de lpg prijs net opzichte van benzine of diesel.