Voordelen

Hoe groot is de besparing?
Autogas is heel voordelig. Door de bank genomen kost een liter autogas minder dan de helft van een van een liter benzine (Euro95). Een liter diesel is 70 tot 80% duurder dan een liter autogas. Dat scheelt op een volle tank al gauw € 25,- tot € 50,- waardoor een besparing van honderden euro’s per jaar mogelijk is.

G3-systeem: korting op wegenbelasting
De literprijs is dus bijzonder laag, maar daartegenover staat een iets hoger verbruik. Meestal ongeveer tussen de 15 en 20%. Ook de vaste kosten voor het rijden op autogas zijn iets hoger, onder meer vanwege een hogere wegenbelasting. Heb je echter een G3-systeem, dan krijg je een jaarlijkse korting van € 317,- op de motorrijtuigenbelasting.

Aanschaf- en inbouwkosten
Houd rekening met de aanschaf- en inbouwkosten. De prijzen, afhankelijk van het automodel, gasinstallatie en type tank, variëren tussen de € 1.695,00 en € 3.500,-. Systemen voor de populaire auto-modellen zijn er al vanaf € 1.695,-, inclusief inbouw en service. Je kunt hiervoor o.a. terecht bij de inbouwspecialisten van LPG Totaal.

Heb je een lease-auto? Een autogassysteem dat achteraf is ingebouwd kent geen fiscale bijtelling!

Gunstig omslagpunt
Voor automobilisten die minimaal 12.000 kilometer per jaar rijden is autogas het goedkoopste alternatief. Bij tweedehands auto’s ligt dit omslagpunt al bij zo’n 4.000 kilometer per jaar.