AUTOGAS (LPG) IN HET BUITENLAND

Geen probleem om kriskras door Europa te reizen

Autogas (LPG) is in de meeste Europese landen op ruim 35.000 plaatsen verkrijgbaar, zeker langs de autosnelwegen. Zo is Italiƫ van oudsher een echt autogas-land en beschikt Duitsland inmiddels over ruim 7.000 LPG verkooppunten. Het is tegenwoordig geen enkel probleem meer om op autogas (LPG) kriskras door Europa te reizen. Mocht er onverhoopt geen in de buurt zijn, kun je toch nog rijden op je andere brandstof of electriciteit van je auto.

De ons omringende landen hanteren wel verschillende vulkoppelingen tussen gastank en pomp. Binnen Europa zijn er verschillende versies van het zogeheten tankpistool in de omloop. Om te voorkomen dat je de reis moet voortzetten op benzine zijn hiervoor verloopnippels beschikbaar. Je schroeft deze op je tankaansluiting.

De verloopnippels zijn verkrijgbaar bij elke autogasinstallateur of simpel via de webshop van de ANWB. Voor een helder overzicht van de LPG-vulnippels, die je nodig hebt om in het buitenland te kunnen tanken, ook wel vulverloopnippels genoemd, download hier het overzicht met LPG vulnippels.