LPG inbouw

Op de kaart vind je de RDW-erkende inbouwstations die jouw benzine-auto kunnen voorzien van een gecertificeerde autogasinstallatie. Daardoor kun je dus schoner en voordeliger autorijden. Heb je nog vragen stel ze dan gerust.

Om probleemloos op autogas te rijden, moet je autogasinstallatie door een professioneel, vakkundig bedrijf ingebouwd worden. Daarvoor kan je terecht bij een de vele erkende lpg inbouw stations in ons land. Dat kunnen verschillende soorten bedrijven zijn, maar meestal zijn het gespecialiseerde lpg inbouw garages. Een aantal automerken en bepaalde fabrikanten van autogasinstallaties maken gebruik van een eigen netwerk van gecertificeerde bedrijven, die de lpg inbouw voor deze merken verzorgen. Daarnaast bestaan er merkonafhankelijke inbouwbedrijven.
Alle door het Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) erkende autogasinbouwbedrijven zijn herkenbaar aan een donkergroen-wit gestreept bordje op de gevel. Bij een erkend autogasinbouwstation heb je de zekerheid dat de inbouw op verantwoorde wijze gebeurt. Een door de RDW erkend inbouwbedrijf mag de ingebouwde apparatuur bovendien zelf keuren. Bij inbouw door een niet erkend inbouwstation, moet je de autogasinstallatie eerst zelf door de RDW laten keuren.

Een inbouwspecialist kan je goed voorlichten over de verschillende soorten autogasinstallaties en de inbouwmogelijkheden. 

Vialle logo
Vogels logo
Prins logo