Oproep: nu direct de CO2- en fijnstof-uitstoot aanpakken! Wie doet mee?

5 november 2018 – De afgelopen dagen is enorm veel in de media gesproken en geschreven hoe onze lucht is vervuild en wat er gedaan moet worden om ons leven, dat van onze kinderen en dat van de natuur te “redden”. De staat is aangeklaagd. Dat we problemen benoemen en plannen maken voor de (soms verre) toekomst is natuurlijk helemaal goed, maar waarom niet meteen beginnen met en toepassen van wat we al hebben en weten? Waarom moet dat zo lang duren voordat we echt tot actie over gaan om de uitstoot terug te dringen?

 

Wij als mensen worden vaak geleid door wat hun wordt verteld, we moeten maar afgaan op wat bedrijven en specialisten zeggen en aanbieden en kunnen de gevolgen niet altijd overzien. Dat maakt dat we de problemen van de leefomgeving afschuiven op de toekomst.

 

Maar er is een oplossing voorhanden om de uitstoot van CO2 en fijnstof direct drastisch te verminderen, zonder grote investeringen: Rijden op Autogas. Autogas (LPG) is een restproduct dat vrij komt bij de winning/raffinage van aardolie en aardgas en is in ruime mate nu voorradig. Het wordt afgefakkeld als het niet wordt verbruikt. Autogas is echter veel schoner dan benzine en diesel. Tot wel 31% minder CO2 (well to wheel) tail pipe uitstoot van CO2 en ruim 95% minder fijnstof ten opzichte van benzine. Direct te bereiken als we de huidige vloot benzineauto’s van een autogasinstallatie voorzien.

 

Op korte termin is autogas dus een betere oplossing en vele emissietesten uitgevoerd door o.a. diverse officiële Duitse TÜV testhuizen bewijzen het. Nederland kent nu een miljoenenvloot aan benzineauto’s die gemiddeld een 10 jaar rondrijden. Daar is dus op korte termijn heel veel succes te behalen. Het landelijk dekkend tank- en servicenetwerk zijn voorradig. De expertise om dit voor elkaar te boksen ook. De Biovariant van LPG is nu al beperkt beschikbaar en wordt vanaf volgend jaar op grotere schaal ingezet en bruikbaar voor de bestaande autogassystemen. Daarmee wordt de uitstoot nog verder teruggedrongen (well to wheel). We kunnen nu wel allemaal afwachten tot we elektrisch kunnen rijden maar is die oplossing dan ook echt schoner? Nu is elektrisch rijden in elk geval nog erg duur en auto’s en laadpalen zijn beperkt voorradig. Dat levert op korte termijn dus niet zoveel op.

 

Rijden op autogas levert dus op korte termijn zonder grote investeringen een flinke bijdrage aan het verbeteren van de luchtkwaliteit ten opzichte van rijden op benzine en diesel. Met andere woorden: Rijden op autogas is zo gek nog niet. Laten we de heilige koe bij de horens vatten en vandaag al actie ondernemen. Wie rijdt mee op autogas?

 

Angelique Berden

Angelique is Marketing Director van een bekende leverancier van LPG autogas systemen.

 

Meer info:
www.wlpga.org
https://wap.business-standard.com

Autogas aanbeveling door Rob

Rob: “Naast het milieuaspect telt natuurlijk het financiële ook mee! Dat merk ik elke maand weer in mijn portemonnee.”

Autogas aanbeveling door David

David: “Het grote voordeel vind ik dat er geen vermogensverlies is en dat de auto perfect loopt! Natuurlijk is het financieel ook nog eens erg aantrekkelijk. “

Autogas aanbeveling door Carlos

Carlos: “In het begin was ik een beetje huiverig, je hoort toch verhalen over slechte performance van autogas en dat LPG niet overal verkrijgbaar is maar niets is minder waar.”

Autogas aanbeveling door Thei

Thei: “Deze auto blijf ik zo lang mogelijk rijden, dat is voor mij al duidelijk! Bij het starten ’s ochtends krijg ik een glimlach op m’n gezicht en kan de dag niet meer stuk.”

Autogas aanbeveling door Edwin en Riët

Edwin en Riët: “We kunnen het iedereen aanraden! Het opgegeven benzineverbruik vanuit de fabriek wijkt behoorlijk af. Rijden op LPG is hier een goede oplossing voor.”

Autogas aanbeveling door Niek

Niek: “Geen kleinigheidje dus en aan iedereen die overweegt om LPG te gaan rijden zeg ik: niet te bang zijn en gewoon doen!”

Autogas aanbeveling door Stephan

Stephan: “Waar ik eerst voor 140 euro tankte is dat nu nog maar 55 euro! Er is totaal geen verschil te merken tussen het rijden op benzine en op LPG!”