LPG inbouw

Om het voor iedereen zo makkelijk mogelijk te maken, staat hiernaast een kaart van Nederland met alle verschillende lpg inbouw locaties. Vele locaties bieden verschillende lpg-systemen voor verschillende voertuigen. Bekijk nu waar je het makkelijkste terecht kan, om over te stappen op lpg.


Bespaarcheck

Wil je weten of jouw auto geschikt is voor een autogas installatie? Bekijk dan alle geschikte modellen en doe alvast de bespaarcheck! Zo weet je snel en eenvoudig of jouw auto kan worden omgezet naar autogas en wat het je oplevert!

Om probleemloos op autogas te rijden, moet je autogasinstallatie door een professioneel, vakkundig bedrijf ingebouwd worden. Daarvoor kan je terecht bij een de vele erkende lpg inbouw stations in ons land. Dat kunnen verschillende soorten bedrijven zijn, maar meestal zij het gespecialiseerde lpg inbouw garages aantal automerken en sommige fabrikanten van autogasinstallaties maken gebruik van een eigen netwerk van gecertificeerde bedrijven, die de lpg inbouw voor deze merken verzorgen. Daarnaast bestaan er merkonafhankelijke inbouwbedrijven.
Alle, door het Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) erkende autogasinbouwbedrijven, zijn herkenbaar aan een donkergroen-wit gestreept bordje op de gevel. Bij een erkend autogasinbouwstation heb je de zekerheid dat de inbouw op verantwoorde wijze gebeurt. Een door de RDW erkend inbouwbedrijf mag de ingebouwde apparatuur bovendien zelf keuren. Bij inbouw door een niet erkend inbouwstation, moet je de autogasinstallatie eerst zelf door de RDW laten keuren.

Een inbouwspecialist kan je goed voorlichten over de verschillende soorten autogasinstallaties en de inbouwmogelijkheden. Het is wel fijn om te weten, dat de gastank niet per se in de kofferruimte ingebouwd hoeft te worden. Sinds enkele jaren is namelijk de ringtank op de markt. Die wordt in de kuip van het reservewiel gemonteerd. Deze tanks, met een inhoud van 30 tot zo’n 54 liter netto, laten de bagageruimte ongemoeid. Een soortgelijke oplossing is de onderbouwtank, die onder de vloer van de kofferbak wordt gehangen. In plaats van een reservewiel,  gebruiken veel mensen een spuitbus. Hiermee kan een lekke band tijdelijk worden gerepareerd en opgepompt.
Een overzicht van erkende lpg inbouw bedrijven vindt je hierboven!

Vialle logo
Vogels logo
Prins logo