LPG inbouw

Hiernaast zijn alle verschillende lpg inbouwlocaties in Nederland te zien. Veel locaties bieden meerdere lpg-systemen voor de diverse voertuigen op de markt. Bekijk hiernaast waar je in jouw regio terecht kan, om over te stappen op lpg!

Alle door het Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) erkende autogasinbouwbedrijven zijn herkenbaar aan een donkergroen-wit gestreept bordje op de gevel. Bij een erkend autogasinbouwstation heb je de zekerheid dat de inbouw op verantwoorde wijze gebeurt. Een door de RDW erkend inbouwbedrijf mag de ingebouwde apparatuur bovendien zelf keuren. 

Een inbouwspecialist kan je goed voorlichten over de verschillende soorten autogasinstallaties en de inbouwmogelijkheden. Het is goed om te weten dat de gastank niet per definitie in de kofferruimte ingebouwd hoeft te worden. Sinds enkele jaren is namelijk de ringtank op de markt. Die wordt in de plaats van het reservewiel gemonteerd. Een soortgelijke oplossing is de onderbouwtank, die onder de vloer van de kofferbak wordt gehangen.

Een overzicht van erkende lpg inbouw bedrijven vindt je hierboven!

Vialle logo
Vogels logo
Prins logo