3.000 banen bij tankstations op de tocht

NIEUWSBERICHT

Platform Autogas is een initiatief van de branche Vereniging Vloeibaar Gas (VVG)

De voorgenomen accijnsverhogingen op LPG en diesel brengen tankstations in de grensstreken in grote problemen. Kostbare werkgelegenheid dreigt daardoor te verdwijnen naar het buitenland.

Dat schrijft FNV Bondgenoten in een brandbrief aan staatssecretaris Frans Weekers van Financiën. “Door de groeiende prijsverschillen met het buitenland is het voor tankstations onmogelijk om nog te kunnen concurreren met ondernemers over de grens. Het gevolg is dat 800 tankstations in hun voortbestaan worden bedreigd en zo’n 3.000 banen op de tocht staan”, zegt Ellen Dekkers van FNV Bondgenoten.

De vakbond vraagt Weekers daarom alsnog af te zien van de accijnsverhogingen of maatregelen te nemen om te grote prijsverschillen met de buurlanden te voorkomen.

Bij de Nederlandse tankstations werken ongeveer 16.000 mensen. Het gaat om ongeveer 20 procent van de werkgelegenheid die verloren dreigt te gaan, aldus FNV Bondgenoten.

Inkomsten misgelopen
Met het verdwijnen van tankstations, zal er volgens de vakbond niet alleen veel werkgelegenheid verloren gaan, maar zal de schatkist ook veel inkomsten mislopen doordat er meer getankt zal worden in buurlanden.

Bron: BNR