Elf Opel-modellen op LPG! Met de komst van de nieuwe Corsa Bi-Fuel heeft Opel nu elf modelversies geschikt voor autogas (LPG).

NIEUWSBERICHT

Platform Autogas is een initiatief van de branche Vereniging Vloeibaar Gas (VVG)

Vorig jaar verkocht Opel meer dan 26 duizend Opel LPG en CNG modellen, waardoor Opel een tweede plaats verwierf als leverancier van alternatieve brandstoffen. Voor wat betreft LPG modellen is Opel zelfs nummer één in een groeiende Europese markt. In de eerste twee maanden van 2015 steeg de verkoop van LPG en CNG modellen met 35 procent in vergelijking met 2014. Italië is de grootste markt in Europa.

“Wij vinden brandstofverbruik en de verlaging van de CO2-uitstoot heel belangrijk”, aldus Peter Christian Küspert, Vice President Sales & Aftersales Opel Group. “Opel heeft een flink aantal modelversies met motoren die behalve benzine ook geschikt zijn voor LPG en CNG. Ze zijn niet alleen milieubewust, maar ook bijzonder voordelig en prima geschikt voor dagelijks gebruik.”

Opel is één van de merken met het grootste aanbod LPG-auto’s af fabriek. Dat zijn de ADAM, Corsa (drie- en vijfdeurs), Meriva, Astra (vijfdeurs en Sports Tourer), Mokka, Zafira Tourer en Insignia (vierdeurs, vijfdeurs en Sports Tourer).

Bron: Automobielmanagement