Gratis Bi-Fuel LPG-installatie bij aanschaf nieuwe Opel

NIEUWSBERICHT

Platform Autogas is een initiatief van de branche Vereniging Vloeibaar Gas (VVG)

Wie tussen 1 oktober en 31 december voor een nieuwe Opel kiest en graag op LPG wil rijden, krijgt gratis een Bi-Fuel installatie. Dat levert afhankelijk van het gekozen model, direct een voordeel op dat kan oplopen tot € 2.100,00. En na levering van de auto blijft het voordeel oplopen, want dankzij de ingebouwde LPG-installatie bespaart de berijder vervolgens tot wel een euro per liter aan de pomp. Opel is de enige aanbieder van een dergelijk breed gamma aan modellen met een af-fabriek LPG-installatie en gezien het succes van de campagne (onder meer tijdens Opels Big Event in de eerste week van september) wordt deze nu verlengd tot het einde van dit jaar.

De Bi-Fuel actie van Opel geldt voor de Corsa, de Meriva, de Astra (zowel de vijfdeurs als de Sports Tourer) en de Zafira Tourer. Al deze modellen zijn in Bi-Fuel uitvoering voorzien van een sterke en zuinige EcoFLEX-motor, die zowel op benzine als op LPG loopt. Deze Bi-Fuel installatie is af-fabriek ingebouwd, wat diverse voordelen biedt. De gastank neemt geen bagageruimte in, doordat hij in de Opel-fabriek keurig op de plek van het reservewiel is weggewerkt. Dit garandeert een hoogwaardige afwerking en betrouwbare techniek, inclusief volledige fabrieksgarantie.

Flinke besparing
Overschakelen naar LPG gaat automatisch maar kan ook eenvoudig via de op de middenconsole gemonteerde LPG-knop worden bediend. Aan de pomp levert dat relatief veel voordeel op, aangezien LPG in Nederland tot een euro per liter goedkoper is dan benzine. Dat levert in het geval van een volle tank bij de Corsa al een besparing van € 27,00 op. De Corsa en Meriva Bi-Fuel profiteren bovendien van slechts 20% bijtelling bij zakelijk gebruik.

Soepel overschakelen
De Bi-Fuel motoren van Opel zijn van een nieuwe generatie, die soepel overschakelt van benzine naar LPG en eventueel weer terug. Bovendien past de motor zijn gedrag direct op de andere brandstof aan, waardoor hij goed blijft presteren en het verbruik en de CO2-uitstoot tot een minimum worden beperkt. Berijders van een Opel Bi-Fuel kunnen in heel Europa tanken bij meer dan 45.000 tankstations.

Voorzitter Kees Goudberg van Stichting Autogas Nederland (SAN): “Als autobezitters nu niet overstappen op rijden op autogas (LPG) dan weet ik het niet meer. Dit is een unieke kans om zonder meerprijs in een Opel Bi-Fuel te gaan rijden en honderden euro’s per jaar aan brandstofkosten te besparen. Dankzij het prijsvoordeel van een liter autogas (LPG) ten opzichte van een liter benzine is de hogere wegenbelasting (MRB) die moet worden betaald, in no time terugverdiend. Daarna is het alleen maar lachen aan de pomp”.

Bron: Opel Nederland