Hoge prestaties met autogas

NIEUWSBERICHT

Platform Autogas is een initiatief van de branche Vereniging Vloeibaar Gas (VVG)

Dat autogas (LPG) een stoffig imago heeft is zeer onterecht. Nieuwe ontwikkelingen van auto’s zorgen natuurlijk ook voor ontwikkelingen bij de autogassysteem fabrikanten.

Door de jaren heen zijn de systemen net zo hard mee ontwikkeld, om zo niet in te hoeven leveren op prestaties. Naast dat autogas geschikt is voor de ‘oude’ auto met MPI-motor, kunnen ook de moderne, nieuwe auto’s met een directe injectie benzinemotor worden voorzien van een LPG-systeem. Dit zorgt ervoor dat de auto’s schoner rijden en besparen op brandstofkosten. Autogas stoot namelijk tot 21% minder CO2 uit dan benzine, 95% minder fijnstof en 68% minder NOx. Bovendien is de LPG prijs per liter ongeveer een euro goedkoper dan een liter benzine. Reken maar uit wat je hiermee bespaart!

Het Britse bedrijf PalmerSport is een samenwerking aangegaan met het Nederlandse Vialle Autogas Systems. PalmerSports is bedrijf dat diverse motorsport events op diverse circuits organiseert, waar sportwagens en raceauto’s een parcours afleggen. Door het gebruik van Vloeibare Injectie technologie kan Palmer Sport hun sportwagens laten rijden op LPG waarmee de power van de motor 100% gewaarborgd is.

Niet alleen de Caterham, zoals in het artikel te zien is, maar ook de Renault Clio en de BMW M2 rijden op het schone en goedkopere LPG.

“It runs, like most PalmerSport cars, on liquid petroleum gas (LPG), with a Vialle system injecting fuel as a liquid, rather than, as is more usual, a gas, so the air-fuel temperature is lower and power therefore higher”.

 Lees hier meer!