Ingezonden brief naar Platform Autogas

NIEUWSBERICHT

Platform Autogas is een initiatief van de branche Vereniging Vloeibaar Gas (VVG)

“Recent las ik het artikel over het LPG effect als bijdrage in de CO2 reductie. Al tientallen jaren ben ik LPG rijder in diverse auto’s. Ik reed en rijd (ik ben van 1935) nog steeds behoorlijk wat kilometers per jaar, zodat ik de indruk heb met mijn huidige installatie nog te kunnen doorrijden!

Gezien echter de absurde wegenbelasting per kwartaal (€366,-) overweeg ik toch om de installatie te laten uitbouwen en weer op benzine (met hogere CO2 uitstoot) te gaan rijden omdat ik op de wegenbelasting €144 per kwartaal bespaar. Voor dat bedrag kan ik op benzine nogal wat kilometers rijden (auto rijdt 1 op 10). Met andere woorden, door de veel te hoge belasting wordt je door de overheid “gedwongen” naar een hogere CO2 uitstoot! Over milieu maatregelen gesproken!

In feite verzoek ik u en uw platform in de huidige en actuele milieudiscussie nu eindelijk eens die “onrechtmatige” wegenbelasting voor LPG rijders aan de kaak te stellen! Ik ben ervan overtuigd dat veel automobilisten/bedrijven op LPG overstappen, nu benzine en diesel worden verbannen. Zeker met de huidige betrouwbare installaties. Maar dan moet de absurde belasting wel op een normaal niveau worden gebracht!

Kortom, het Nederlandse wagenpark zou naast de “elektrische” revolutie een LPG impuls nodig hebben om de CO2 uitstoot te verminderen!”

LPG rijder S. Jonkman