LPG prima alternatief voor rijden op diesel

NIEUWSBERICHT

Platform Autogas is een initiatief van de branche Vereniging Vloeibaar Gas (VVG)

Volkswagen Passat als lease-auto op LPG.

Wilfred van Ringelenstein rijdt sinds kort met zijn Volkswagen Passat op LPG. Het is een lease-auto van zijn werkgever LP Gas. Wilfred hecht waarde aan een betrouwbare auto. Op diesel rijden wil hij niet meer en elektrisch rijden is ook geen optie vanwege de laadtijd. Wilfred wil op elk moment de auto kunnen pakken, hij maakt erg veel zakelijke kilometers. Daarom biedt Autogas een prima alternatief. Zo bespaart zijn werkgever flink op brandstofkosten.

Sinds januari 2020 rijdt Wilfred in zijn Volkswagen Passat 2.0 op benzine met 190 PK als nieuwe lease-auto. Sinds februari 2020 zit er LPG in en inmiddels heeft hij er al 20.000km mee gereden: “Ik ben er heel erg tevreden mee en mijn werkgever ook.”

“Mijn werkgever gaf mij de mogelijkheid om de lease-auto te laten ombouwen naar LPG.” zegt Wilfred. “Ik was al bekend met het rijden op LPG (autogas) en daarom ook al met zowel de economische voordelen als het milieuvriendelijke karakter. Met rijden op LPG bespaart men namelijk flink op brandstofkosten en de brandstof is een stuk schoner dan benzine. De auto stoot dan veel minder CO2 en Fijnstof uit.”

Deze VW Passat is, zoals steeds meer nieuwe auto’s, voorzien van een directe injectie (DI) motormanagement systeem. Tegenwoordig is er voor (bijna) alle auto’s met een DI-motor een LPG-installatie beschikbaar.

Ervaring van het rijden op autogas  

Na een aantal maanden stelt Wilfred: “LPG laten inbouwen in mijn lease-auto is een prima keuze geweest! Ik heb nog steeds de mogelijkheid om op benzine te rijden, maar dit doe ik zelden, ik merk namelijk geen enkel verschil qua prestaties. De Passat rijdt ook super vlot op LPG! Toch is het wel handig dat ik nog steeds op benzine kan rijden; de actieradius is enorm gegroeid en indien de LPG tank leeg is hoef ik me niet naar een LPG tankstation te haasten. Met een volle LPG tank (voor slechts €35,-) kan ik ongeveer 750km rijden.”

Samengevat: “ik ben heel tevreden met mijn Volkswagen Passat als lease-auto op LPG. Het biedt voordelen voor zowel het milieu als voor de portemonnee. En je ziet helemaal niet dat de LPG-installatie is ingebouwd. Alles is netjes weggewerkt. Zo is de LPG vulopening netjes weggewerkt achter het benzineklepje en de tank op de plaats van het reservewiel, dus er is niets te zien aan de auto. Rijden op Autogas (LPG) zou ik iedereen kunnen aanbevelen.”

LPG Autogas