Nationale Autorijschooldag op 18 juni

NIEUWSBERICHT

Platform Autogas is een initiatief van de branche Vereniging Vloeibaar Gas (VVG)

Kom jij ook naar de Nationale Autorijschooldag op dinsdag 18 juni 2019? Je bent welkom tussen 10.00 en 17.00 uur op locatie: 1931 Congrescentrum in Den Bosch.

 

Platform Autogas is op dit event aanwezig met een stand om de grote voordelen van het rijden op autogas toe te lichten aan rijschoolhouders. Want ook voor lesauto’s is autogas (LPG) een geschikte brandstof, vanwege de lage brandstofkosten van LPG (€0,66 p/l volgens CBS) en verminderde uitstoot. Wanneer je auto op autogas rijdt, stoot hij namelijk tot 21% minder CO2 uit, tot 95% minder fijnstof en tot 68% minder NOx.

Gas erop, juist nu!

Autogas (LPG) is een goed alternatief voor de lesauto’s die nu vaak op diesel rijden. De populariteit van diesel is daalt sterkt, waardoor het blijven rijden op diesel bijna geen optie meer lijkt. Het heeft een slechter imago gekregen en wordt steeds meer ontmoedigd in de steden. In sommige steden ben je zelfs niet meer welkom wanneer je diesel rijdt. Bovendien wordt diesel rijden te duur vanwege de hoge afschrijving. Overstappen op autogas (LPG) is een eenvoudige en direct beschikbare oplossing. Bijna alle benzineauto’s kunnen worden omgebouwd naar autogas, er is een goede infrastructuur met tankstations aanwezig waar je LPG kan tanken in Nederland (circa 1200). De brandstofkosten voor LPG liggen een stuk lager dan zowel de benzine- en dieselprijzen. Bovendien is Autogas beter voor het milieu en mag je daarmee milieuzones nog gewoon betreden.

Welke brandstof kies ik?

Elektrisch rijden is een ander alternatief. Maar een elektrische auto is duur in de aanschaf en brengt ook nadelen met zich mee zoals een lage actieradius en een lange laadtijd. De infrastructuur van laadpalen laat ook ter verbetering over. Dit zijn niet bepaald gunstige omstandigheden voor u als rijsschoolhouder.

De aanschaf van een benzinewagen is op dit moment een logische keuze, maar niet voor de portemonnee. Autogas (LPG) is momenteel de meest gunstige keuze om voordelig en milieuvriendelijk te rijden. Bovendien biedt deze bi-fuel optie een extra hoge actieradius, omdat je altijd nog de mogelijkheid hebt om door te rijden op benzine wanneer de LPG tank leeg is.

Verschillende rijscholen maken al gebruik van het rijden op autogas. Voorbeelden van rijscholen die al jarenlang naar volle tevredenheid op autogas rijden zijn: Mingels te Maastricht, Theuns te Boxtel en Ter Morsche te Rijssen.

Autogas (LPG) is een betrouwbare, groenere en goedkopere brandstof. Wij geven je graag meer informatie tijdens de Nationale Rijscholendag. Tijdens de Nationale Rijscholendag 2019 in Den Bosch bieden wij de mogelijkheid om een proefrit te maken met een lesauto die voorzien is van een LPG-installatie.

Kom jij ook een proefrit maken?!