Persbericht: Wereldwijd aandacht gevraagd voor autogas (LPG)

NIEUWSBERICHT

Platform Autogas is een initiatief van de branche Vereniging Vloeibaar Gas (VVG)

*** Dit bericht is ook geplaatst bij ANP Pers Support ***

Op vrijdag 27 september a.s. vindt international ‘Autogas Day’ plaats als onderdeel van het jaarlijkse World LPG Forum in Amsterdam. De dag start met een internationale conferentie waar aandacht wordt geschonken aan het rijden op autogas (LPG) en waar nationale en lokale initiatieven worden belicht en besproken.

Doel van Autogas Day is om het bewustzijn voor LPG, als schonere brandstof voor met name auto’s, internationaal te vergroten. Autogas wordt wereldwijd gezien als de belangrijkste alternatieve brandstof voor auto’s. In het Klimaatakkoord heeft autogas slechts een kleine rol, waarmee Nederland op korte termijn mogelijk kansen misloopt voor snelle en kostenefficiënte verduurzaming.

Autogas Day richt zich op beleidsmakers, media, vlootmanagers, autohandelaren, leasebedrijven, klanten van bedrijven, studenten en consumenten. Tijdens Autogas Day komen de nieuwste innovaties aan bod, evenals de stand van zaken op de markt en ervaringsverhalen. De dag biedt uitgebreide mogelijkheden om nieuwe contacten te leggen.

Voordelen

De voordelen van autogas zijn:

  • direct beschikbaar via een al bestaande infrastructuur;
  • minder emissie van CO2 en vervuilende stoffen;
  • overal te gebruiken; geen pijpleiding nodig;
  • emissie van bestaand wagenpark kan direct worden verlaagd;
    – goedkoper dan benzine;
  • energie-efficiënt omdat LPG een bijproduct is.

Wat gebeurt er op Autogas Day?

Op Autogas Day in Amsterdam zijn er lezingen van vooraanstaande sprekers uit de hele wereld. Zo spreekt onder andere Louic Bouttier (Renault Group) over de OEM toepassingen en Walter DeLage (Primagaz, SHV Energy) over Bio-LPG. Andere sprekers uit onder andere Korea, Turkije, Spanje en Italië, belichten de meer globale trends in de markt, nieuwe ontwikkelingen met autogassystemen en toekomstperspectieven. Autogas Day is onderdeel van het 32e World LPG Forum en Europees Congres, van 24-27 september 2019 in het Hilton Hotel Amsterdam.

Nederlandse ‘Dag van het Autogas’ op 28 september

Autogas Day is tevens de aftrap naar de nationale ‘Dag van het Autogas’ op zaterdag 28 september aanstaande. Dan vinden in iedere provincie activiteiten plaats waarbij meerdere LPG-systeem-inbouwstations en tankstations zijn betrokken. Verschillende inbouwstations houden een open dag en op vele plaatsen staan informatiestandjes over rijden op autogas. De exacte locaties zijn te vinden op autogas.nl/dag-van-het-autogas. Op deze dag wordt tevens een autorally op LPG gereden.

Op deze zaterdag organiseren ook diverse andere landen wereldwijd (waaronder Duitsland, België, Frankrijk, Canada en de VS) activiteiten rond het rijden op autogas (LPG).

‘Dag van het Autogas’ is ontstaan in 2018 in Nederland en georganiseerd door het Platform Autogas, onderdeel van de brancheorganisatie VVG (Vereniging Vloeibaar Gas). Bij het Platform Autogas zijn diverse LPG-leveranciers en LPG-systeembouwers aangesloten.

In navolging van dit succesvolle initiatief vindt dit jaar Autogas Day voor het eerst wereldwijd plaats. Deze wordt georganiseerd door de wereldwijde LPG-brancheorganisatie WLPGA samen met de Europese brancheorganisatie Liquid Gas Europe.

Meer informatie:

https://autogas.nl/

https://autogas.nl/dag-van-het-autogas/

https://www.worldlpgforum-aegpl2019.com/programme/friday-27-september-2019-autogas-day/29

https://www.worldlpgforum-aegpl2019.com/programme/speakers/42

Documenten:
AmsterdamBrochureInteractive2427September.pdf

Contact:

Platform Autogas

info@autogas.nl