Primeur: onbemand LPG (autogas) tanken

NIEUWSBERICHT

Platform Autogas is een initiatief van de branche Vereniging Vloeibaar Gas (VVG)

Fieten Olie komt met primeur: onbemand LPG (autogas) tanken

Het is voor het eerst mogelijk om in Nederland 24 uur per dag onbemand LPG te tanken. Dat kan bij het tankstation van Fieten Olie in het Overijsselse ’s-Heerenbroek, meldt het bedrijf. Aan de hand van een slim camerasysteem kunnen klanten de brandstof op elk gewenst moment afnemen.

De veiligheidskeuringen zijn inmiddels afgerond. Volgens directeur Richard Fieten reageren de klanten enthousiast op de innovatie. “Ze zijn vooral blij dat ze nu 24/7 kunnen tanken en geen rekening meer hoeven te houden met openingstijden van de shop.” Ook ziet hij de omzet van de brandstof weer stijgen. “Iets dat we van LPG niet meer gewend waren.”

Onbemand LPG tanken onder toezicht mogelijk

Het Fieten-tankstation gaat sinds 14 maart onbemand verder, wat betekent dat het aanbieden van de brandstof eigenlijk niet meer is toegestaan. Toezicht is namelijk verplicht. Om klanten toch de hele dag door van LPG te kunnen voorzien, kwam de onderneming uit Hollandscheveld samen met BigBrother en TSG Nederland tot een oplossing: een systeem waarmee toezicht op afstand gehouden kan worden. Als de klant het product ‘LPG’ via de betaalautomaat kiest, beoordeelt een toezichthouder na autorisatie op afstand of de omgeving veilig is.

“Door op de dodemansknop te drukken wordt een signaal gestuurd naar het Audit Center van BigBrother. Hier zitten geïnstrueerde auditoren 24 uur per dag klaar om de transactie te controleren. Zodra de omgeving goedgekeurd is, geeft de auditor de pomp vrij en zal de LPG in het voertuig worden gepompt”, legt Dennis Klarenbeek van het camerabedrijf uit. “Dit allemaal gebeurt binnen ongeveer drie tot vier seconden. Voor de regelgeving is het belangrijk dat er een logboek wordt bijgehouden met daarin de data en tijden, de hoeveelheid LPG en wie er getankt heeft. Met de slimme modules van PumpWatch gebeurt dit automatisch en kunnen alle transacties van de afgelopen periode met één druk op de knop worden getoond.”

Lees meer over onbemand LPG tanken in het artikel >>>

Hoe tank je LPG (autogas)?

Gas tanken is tevens niet moeilijk. Het werkt net wat anders dan wanneer je benzine of diesel tankt, maar ook LPG tanken is iets wat iedereen kan. Bekijk de video hieronder: