Rijden op autogas (LPG) weer interessante optie voor leaserijders

NIEUWSBERICHT

Platform Autogas is een initiatief van de branche Vereniging Vloeibaar Gas (VVG)

Aangezien de bijtellingregels voor privégebruik van de zakelijke auto onlangs zijn gewijzigd, is het ook voor leaserijders weer interessant om op autogas (LPG) te gaan rijden.

Sinds 1 januari 2017 geldt namelijk voor alle brandstoffen zoals benzine, diesel, autogas (LPG), aardgas (CNG) en stekker-hybrideauto’s, een bijtelling van 22%. En omdat benzineauto’s op autogas (LPG) in aanschaf doorgaans een stuk goedkoper zijn dan vergelijkbare dieselauto’s of stekker-hybrideauto’s, ligt de jaarlijkse bijtelling voor een auto op autogas een stuk lager.

Behalve dit voordeel voor de berijder zelf, is er ook voordeel voor het bedrijf waar de leaserijder werkzaam is. De pompprijs (dus niet de adviesprijs) van een liter autogas (LPG) ligt al gauw 90 cent tot een euro lager dan de prijs van een liter Euro95. Door meer auto’s van het wagenpark op autogas te laten rijden, kunnen de brandstofkosten substantieel worden verlaagd.

Rijden op autogas (LPG) kan ondanks de hogere wegenbelasting die moet worden betaald, al vanaf ca. 12.000 kilometer per jaar voordeliger zijn dan rijden op benzine of diesel