Rijden op LPG dankzij hoge benzineprijzen steeds lucratiever

NIEUWSBERICHT

Platform Autogas is een initiatief van de branche Vereniging Vloeibaar Gas (VVG)

Gelukkig kun je nu ook auto’s kopen die af-fabriek van een gasinstallatie zijn voorzien. Waarbij veel nadelen van achteraf-inbouw zijn verdwenen.

Autofabrikanten bouwen hun gastanks zo efficiënt in (vaak op de plek van het reservewiel), dat er geen of nauwelijks kofferruimte verloren gaat. Ook zijn de bedieningsknopjes voor de LPG-tank keurig in het dashboard opgenomen en is de vulnippel netjes achter het tankklepje verborgen. Nog meer voordelen: sommige van deze zogenaamde Bi-Fuel auto’s zijn zo schoon dat ze zelfs zijn vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting.

ANWB test Mazda2 Bifuel & Opel Corsa Ecoflex Bifuel

In het geval van de Mazda 2 Bi-Fuel betaal je tot januari 2014 geen wegenbelasting. En dat is dubbel voordelig, want je betaalt voor een auto die op LPG rijdt altijd al meer belasting. Verder is hij in aanschaf goedkoper dan een ‘gewone’ 2. Wij hebben een berekening gemaakt voor een gebruiksperiode van 4 jaar met een gemiddeld kilometrage van 15.000 per jaar. Dan bedraagt het voordeel ten opzichte van een benzinegestookte Mazda 2 maar liefst € 60,00 per maand. Rijd je meer, dan wordt je voordeel nog groter.

Bij de Opel Corsa Bi-Fuel valt de winst lager uit. Zo kent deze Opel geen vrijstelling van de motorrijtuigenbelasting. De versie met LPG is € 500,00 duurder dan een gewone Corsa. En door de hogere motorrijtuigenbelasting zal hij bij inruil iets minder opleveren dan een benzine-Corsa. Het omslagpunt bij deze auto ligt op 15.000 kilometer per jaar. Bij elke kilometer die je meer gaat rijden, ga je verdienen.

Veel Bi-Fuel auto’s te koop

Het rijden op LPG kan voor langere tijd interessant zijn. Zeker als je bedenkt dat de prijs van autogas niet voor de volle honderd procent aan de olieprijs is gekoppeld. Nog hogere benzineprijzen wil niet automatisch zeggen dat de prijs van LPG even hard meestijgt. Vandaar dat zo’n Bi-Fuel auto het overwegen meer dan waard is. En er zijn al heel veel modellen te koop die standaard een gasinstallatie aan boord hebben.

Bron: www.anwb.nl