Van E5 naar E10 – of naar autogas (LPG)?

NIEUWSBERICHT

Platform Autogas is een initiatief van de branche Vereniging Vloeibaar Gas (VVG)

Vanaf 1 oktober moeten tankstations met minimaal 2 benzine tankinstallaties bij tenminste de helft van de vulpistolen E10 gaan aanbieden. Aan E10 is bio-ethanol toegevoegd. De bio-ethanol is maximaal 10 procent van het totaalvolume bij E10. 

De informatiecampagne om automobilisten te informeren over het rijden op E10 is geiniteerd door het Infrastructuur en Waterstaat in samenwerking met branche- en consumentenorganisaties, autofabrikanten en garagehouders.

De huidige E5-benzine bevat maximaal 5% bio-ethanol. Voor de meeste klanten verandert er praktisch niets aan de pomp want zij rijden probleemloos op zowel E5 als E10. Het gevolg van E10 is mogelijk wel hogere brandstofkosten.

Daarom is rijden op Autogas (LPG) zo gek nog niet! Vanaf 12.000 km per jaar is het zeer interessant om een autogasinstallatie in je benzineauto te laten inbouwen. Het is een schoner en voordeliger alternatief voor benzine of diesel! Ga voor meer informatie bij één van onze gecertificeerde inbouwstations langs https://autogas.nl/lpg-inbouwstations/.