Vernieuwde Lancia Delta ook met LPG

NIEUWSBERICHT

Platform Autogas is een initiatief van de branche Vereniging Vloeibaar Gas (VVG)

In de nieuwsstroom van Lancia rondom de Autosalon van Genève
zit ook een vernieuwde Delta. Die is in het vervolg onder meer ook affabriek leverbaar met een LPG-versie.

Een noviteit op de stand van de Italianen is de vernieuwde Lancia Delta. Meteen al na de show, half maart, wordt de auto leverbaar.

In Groot-Brittannië en Ierland, waar de Delta nooit te koop was, komt hij bovendien als Chrysler op de markt. De grootste verandering aan de Delta is zijn nieuwe grille die ‘symbool staat voor de alliantie tussen twee continenten: Europa en Amerika’.

Benzinemotoren
Er is een 120 pk Turbo Jet benzinemotor beschikbaar, waarvan ook een versie die affabriek is voorzien van een LPG-installatie aan het Nederlandse assortiment wordt toegevoegd.

Daarnaast is er de 140 pk Multiair die met twintig procent bijtelling te rijden is. De 1,8-liter Di Turbo Jet is met zijn 200 pk opnieuw de topper van de reeks.

Dieselmotoren
Bij de diesel is er een 105 pk sterke 1,6-liter Multijet aan het programma toegevoegd. Die grijpt met zijn uitstoot van 120 gr/km precies naast een twintig procent bijtellingsstatus. Daarnaast zijn er opnieuw Multijets met 120, 165 en 190 pk. Die laatste twee hebben een inhoud van 2,0-liter.

Bron: Nu.nl