LPG tanken in Europa!

NIEUWSBERICHT

Platform Autogas is een initiatief van de branche Vereniging Vloeibaar Gas (VVG)

LPG tanken

In Nederland wordt veel op autogas gereden, maar bijvoorbeeld ook in een land als Duitsland en Italië wordt hier veel gebruik van gemaakt. Het is dan ook eenvoudig om lpg te tanken. Omdat autogas zo’n milieuvriendelijke brandstof is, stimuleren ook veel andere landen het.
Autogas tanken is veel landen al de normaalste zaak van de wereld. Zo kan je in België bij 552 en in Duitsland bij ruim 10.000 tankstation lpg tanken. Natuurlijk kan je ook in de andere Europese landen terecht.

Autogas tanken over de grens

Om het overzichtelijk te houden hebben we hieronder de meest voorkomende vakantielanden met het aantal lpg stations voor je vermeld. Wil je graag voor je reis kijken waar je terecht kan? Check dan www.mylpg.eu.

  • Duitsland ± 10.000
  • Italië ± 4.500
  • Frankrijk ± 1.750
  • België ± 550
  • Spanje ± 500
  • Portugal ± 350

Kun je in het buitenland niet op tijd lpg tanken, dan is er niets aan de hand. Een auto op autogas rijdt ook zonder problemen op benzine! Hiermee kun je dus nog blijven rijden tot je weer LPG kunt tanken.

Aangepaste koppelingen en vulnippels

Tank je autogas in het buitenland dan heb je vaak te maken met een andere koppeling. Je hebt dan ook een zogenaamde ‘vulnippel‘ nodig. Deze schroef je op het vulpistool, zodat hij past op jouw tankaansluiting. Wil je meer weten over welke vulnippel je nodig hebt in welk land? Lees dan onze blog waarin we alles uitleggen over de verschillende nippels.

Omdat de buitenlandse tankstations deze nippels niet altijd op voorraad hebben, kun je deze het beste zelf meenemen. Je kunt daarvoor terecht bij de dealers vermeld op onze website!

Heb je verder nog vragen of opmerking, neem dan contact met ons op via Social Media (Facebook & Instagram) of de contactpagina!