Maak kennis met ... LPG Rijschoolhouder Michael Coenen

In het kader van internationale ‘LPG Day’ op 7 juni 2021, waarbij LPG wereldwijd in de spotlight wordt gezet, lees je hier verschillende verhalen met betrekking tot de brandstof LPG (autogas). Je leest de inzichten en ervaringen van een aantal mensen die allemaal een stap in de keten vertegenwoordigen, dat wil zeggen: van het rijden op autogas tot LPG tanken, het inbouwen van het LPG-systeem en het maken van dit systeem.

Lees hieronder interview: LPG Rijschoolhouder Michael Coenen

Rijschoolhouder LPG

Wie bent u en hoe bent u in de LPG branche terecht gekomen?

Mijn naam is Michael Coenen uit Maastricht. Vorig jaar ben ik een rijschool begonnen genaamd Rijscholen Michael Coenen. De keuze voor de lesauto was gevallen op een Hyundai i30 met een 1.0 TGDI motor (directe injectie). Ik heb hem laten wrappen in mooi design en het is een super fijne auto! Echter, na een paar maanden merkte ik dat het brandstofverbruik- en de kosten toch wel erg hoog waren. De autodealer gaf aan niks te kunnen betekenen voor mij, wat betreft het verbruik. Ze hebben alles nagekeken en nieuwe software geupload, helaas mocht dat niets helpen. Wanneer ik verder in gesprek ging, met de monteur, gaf deze aan om LPG eens te overwegen. 

Bent u goed geinformeerd over het rijden op LPG?

Rijden op de brandstof LPG was niet nieuw voor mij; ik heb vroeger al eens een auto op LPG gehad en was dus al bekend met de besparing op brandstofkosten. Ik was dus zeker geïnteresseerd, maar had nog niet eerder zelf geregeld dat een LPG-installatie werd ingebouwd in een auto. Naar aanleiding hiervan ben ik me gaan informeren bij verschillende bedrijven. Uiteindelijk kwam ik uit bij Autoservice Roger in Rothem. Met deze partij heb ik alles doorgesproken. Ze hebben mij goed geadviseerd, waardoor ik de knoop heb doorgehakt: mijn lesauto gaat op LPG!

Inmiddels is een VSI LPG-installatie ingebouwd en heb ik, samen met mijn leerlingen, al een paar duizend kilometer gereden op LPG! Ik ben er nog altijd goed gezind over. In de kofferruimte zit een 77 liter LPG tank en de vuldop zit recht naast de benzinevuller, heel handig!

Stellen uw klanten wel eens vragen over het rijden op LPG? Hoe reageren uw klanten op het feit dat de auto op LPG rijdt?

Alles is netjes en vakkundig geïnstalleerd, je ziet en merkt er eigenlijk niks van. Voor mijn leerlingen is er niks veranderd, die lessen lekker door.

Wat zijn de voordelen voor u om op LPG te rijden?

De Hyundai rijdt lekker en ik bespaar flink op de brandstofkosten. LPG is namelijk circa 1 Euro goedkoper per liter dan benzine. Met het aantal kilometers dat mijn lesauto maakt levert dat een forse besparing! Rijden op LPG is daarom ook een aanrader voor andere rijschoolhouders. De investering van de LPG-installatie had ik snel terugverdiend, daarna is het puur en alleen besparen. En een bijkomend voordeel: we rijden milieubewust! Met een auto op LPG verminder je namelijk de CO2-uitstoot en Fijnstof-uitstoot t.o.v. benzine en t.o.v. Diesel wordt de stikstof-uitstoot sterk verminderd.

Kunt u het rijden op LPG aanbevelen?

We zijn blij met deze keuze! Goed geïnformeerd door Autoservice Roger, vakkundige LPG-installatie en zeker qua kosten is het een grote meevaller! We hopen nog jaren te mogen rijden met deze Hyundai i30 op LPG. Maar wanneer hij aan vervanging toe is wordt de volgende (les)auto ook zeker omgebouwd naar LPG!

Lesauto op LPG