Maak kennis met ... LPG inbouwstation A.I.S.B.

In het kader van internationale ‘LPG Day’ op 7 juni 2021, waarbij LPG wereldwijd in de spotlight wordt gezet, lees je hier verschillende verhalen met betrekking tot de brandstof LPG (autogas). Je leest de inzichten en ervaringen van een aantal mensen die allemaal een stap in de keten vertegenwoordigen, dat wil zeggen: van het rijden op autogas tot LPG tanken, het inbouwen van het LPG-systeem en het maken van dit systeem.

Lees hieronder interview: LPG inbouwstation A.I.S.B. Baarlo

Wie bent u en hoe bent u in de LPG branche terecht gekomen?

Mijn naam is Suzan van der Coelen, vanaf 1993 werkzaam bij AISB en sinds 2002 eigenaresse. Op de foto ziet u mijn collega Marcel, één van onze LPG-specialisten.

A.I.S.B. BV is opgericht in 1987 en bestaat dus dit jaar 34 jaar en zolang zitten we ook al in de LPG business. Wij zijn gespecialiseerd in LPG inbouw in personenauto’s, bestelauto’s en boten,  maar doen intussen ook het reguliere onderhoud aan auto’s en zijn ook partner van Trekhaakcentrum.nl. 

Waarom kiezen mensen ervoor om hun auto te laten ombouwen naar LPG?

Op de eerste plaats om kosten te besparen en het milieu speelt ondertussen ook een rol.

Wie zijn uw klanten, kunt u ze typeren? Bepaalde type auto’s die veelvuldig terugkomen?

Onze grootste klantenkring hebben wij in Duitsland; omdat we hier in Venlo direct aan de Duitse grens gelegen zijn zijn we makkelijk bereikbaar en iedereen spreekt hier makkelijk Duits. De kwaliteit van inbouw ligt in Nederland toch wat hoger dan in Duitsland.

Welke vragen stellen (potentiele) klanten aan een LPG inbouwstation? 

We krijgen vaak vragen over prijs, terugverdientijd, garantie, welk type systeem is er mogelijk, wat zijn voor- en nadelen. Dit is afhankelijk van merk/ type auto, merk/ type LPG systeem, te rijden aantal km’s enz.

Hoe lang duurt een inbouw van een LPG systeem?

Afhankelijk van het type auto, het aantal cilinders, wensen mbt tank afwerking van 1.5 dag tot 2.5 dagen; wij hebben altijd een leenauto voor de klant gereserveerd; gratis en op LPG! Natuurlijk.

Wat kost een inbouw van een LPG systeem en waar hangt die prijs van af?

We kunnen een LPG systeem leveren vanaf € 1.750,00 incl. BTW montage en RDW keuring; de prijs is afhankelijk van het merk, type auto en aantal cilinders, het merk en type LPG systeem en de tank situatie en –afwerking.

Is het rijden op LPG gevaarlijk?

Net zo gevaarlijk en veilig als het rijden op iedere andere brandstof.

Is er een speciale regelgeving mbt veiligheid waar een LPG inbouw aan moet voldoen?

Er is een RDW regelgeving gasinstallatie  waaraan een auto op LPG dient te voldoen; welk type precies is afhankelijk van het bouwjaar van de auto en of het een bedrijfsauto betreft of niet.

Waarom is een vuladapter nodig voor het tanken van LPG?

Dat kan nodig zijn bij het tanken in het buitenland of als er een (kleine) buitenvuller gemonteerd is; dit is omdat niet in alle landen het vulpistool dezelfde aansluiting heeft. Wij monteren de buitenvullervuller altijd in overleg met de klant zodat deze zo min mogelijk een vuladapter hoeft te gebruiken.

Wat is het meest vreemdste wat u heeft meegemaakt in relatie tot LPG?

Dat een klant geprobeerd heeft een tankstation te stelen (vergeten de slang af te koppelen na het tanken) Het hele scherm was verbogen; naar het schade herstelbedrijf gestuurd.

Zie hier een video over het inbouwen van een LPG-systeem.

AISB